15 Şubat 2011 Salı

YOĞURT NASIL MAYALANIR?


Doktor amcam anneme "artık yoğurt mayala kızına" deyince annemin etekleri tutuştu. Çünkü daha evvelden beceriksizliğinden çöpe giden sütleri mevcuttu.


Ama öyle bir gün öyle bi yoğurt mayaladı ki, Uzman TV sağolsun. Oradan izledi, sonra yaptı dediklerini çok da lezzetli oldu.


Sek Süt' ün günlük sütlerinden aldık, bunlar pastörize ama UHT tekniği kullanılmadığı için daha sağlıklı imiş babam okumuş araştırmış. İşin püf noktası, tam kabarmadan ocaktan alıyor annem ve örneğin 3 sn. parmağı dayanacak kadar sıcaklığa ulaşınca da 1/2 çorbiş kaşığı yoğurdu biraz sıcak sütle sulandırıp mayalama işlemini yapıyor. Bizim yoğurdumuz 4,5 saatte tuttu. Buradan izlerseniz daha iyi anlarsınız.

2 yorum:

  1. Selamlar blogda sormuşsun 5 aylık doktor kontrolünü ..Sana linki yolluyorum..http://berilveben.blogspot.com/2009/12/5ay-ve-doktor-kontrolu-vol1.html
    Bundan bir sonraki yazı da ikinci bölümü..Umarım işine yarar..

    YanıtlaSil
  2. Bir çırpıda okudum teşekkürler:)

    YanıtlaSil