17 Mart 2011 Perşembe

BALKABAĞI VE YERELMASI

Yerelması bizim evde pek pişmezdi, ancak benbeklerin sevdiği tatlı bir sebze olduğundan Ece’ ye yedirmeye başladım. Kendisi beğendiğini ifade ediyor…

Şu şekilde hazırladım, 4-5 yerelmasını iyice yıkadıktan sonra patates gibi soyup 30 dk. kadar limonlu suda beklettim, sonra patates haşlar gibi haşladım, su çekmediğini görünce daha önceden yine Ece için buzluğa attığım balkabaklarından bir parça ekleyerek yerelmalarının haşlandığı suyu balkabağına çektirdim, böylece vitamin kaybı yaşamadık.


Telsüzgeçten geçirip biraz zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı üzüm pekmeziyle verdim tadı da güzel oldu, annelere duyurulur!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder