10 Mart 2011 Perşembe

BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ

Sevgili okurlarııım,

Yeni mamalar denemeye zevkli bir şekilde devam ediyorum. Dün yeşil sebze kategorisinden brokoli ile tanıştım. Tadı fena değildi. Ben yine de yeni tattığım her mamada yüzümü buruşturmayı ihmal etmiyorum. Annem brokoliyi buharda haşladı. Bir tarafta ise pirinç unu ile beşamel sos hazırladı. Siz “beşamel sos“u bilirmişiniz o yüzden tarif etmedi. Sonra brokoli ile beşamel sosu karıştıp bana yedirdi. Ben nazlanınca da bir kaşık üzüm pekmezi ilave etti, o zaman daha şapurdatarak yedim bende.

NOT; yeşil yapraklı sebzeleri, 2. kez ısıtıp biz miniklere yedirmeyin zira “nitrit” oranını arttıran bu işlem bizim minik bedenlerimize zarar verirmiş allah korusun tamam mı??

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder